Geschiedenis

Historie Fysiotherapie Lombardijen

Geschiedenis

Vanuit Vlissingen start Peer Claessens op 21 maart 1978 zijn praktijk “Fysiotherapie Lombardijen“ in Rotterdam. “Een nieuwe lente een nieuw geluid. Heeft u last van nek, rug of kuit, kom  dan naar Peer, uw fysiotherapeut”, was het credo waarmee hij zijn aankondiging van vestiging verstuurde. De benedenverdieping van een eengezinswoning aan de Dickensstraat 36 werd ingericht als praktijkruimte. Er was ruimte voor 2 fysiotherapeuten en Ricarde Visser (studiegenote uit Vlissingen) kwam al snel zijn praktijk versterken.

De praktijk groeide snel en in de loop van een paar jaar kwamen en gingen collega’s. Robert, Ria, Jacqueline, Renate, Wil en René. Ook een samenwerking met de honkballers van Feyenoord was een prachtige aanvulling aan de praktijk.

Intussen werd nieuwe extra behandelruimte  gevonden bij huisarts en vriend Kees Limburg en in het Jan Meertenshuis.In 1998 zijn Peer, Ricarde, Jacqueline en René verhuisd naar een dubbelwinkelpand in de Dumasstraat 217. Waar de praktijk tot op heden nog steeds gevestigd is .Vanaf het begin staat de patiënt in onze praktijk centraal. Wij geven individuele behandelingen en nemen daar een half uur de tijd voor. In zijn vrije tijd is Peer gaan roeien (veteranen wedstrijden in een acht) en  in 2001 gestart met het organiseren van de Strandvijfdaagse ( een wandel-kampeertocht van Vlissingen naar Rockanje in vijf dagen).

Hij heeft zijn praktijk met veel vertrouwen overgedragen aan Stephan Muller en is van mening dat Stephan het een goed vervolg kan geven!
Hedendaags is hij o.a. met veel plezier de Strandvijfdaagse verder uit gaan bouwen tot een jaarlijks festijn.