Oedeemtherapie

Last van overmatig vochtophoping in het lichaam?

Oedeem therapie

Je denkt dat je alles gehad hebt, dat de behandelingen achter de rug zijn, en dan krijg je te maken met een nare bijwerking: lymfoedeem. Na een borstbesparende operatie of borstamputatie, soms gevolgd door chemokuren of bestraling, volgt een periode van herstel. Voor sommigen blijkt echter dat het lymfsysteem zodanig beschadigd is, dat er lymfoedeem optreedt in arm, hand en schouder regio.

Als dat gebeurt, dan kunnen wij u een behandeling bieden. In een rustige en ontspannen omgeving kan er door zogeheten lymfdrainage voor gezorgd worden de zwelling te verminderen of zelfs geheel te laten verdwijnen. Naast manuele lymfdrainage kunnen bandage en tapen hierbij een grote steun zijn.

Sterk punt van Fysiotherapie Lombardijen op het gebied van Oedeemtherapie is dat Ricarde hier al vanaf 1984 vertrouwd mee is. Zeer ervaren en nog steeds deelnemend aan nascholing om de nieuwste ontwikkelingen bij te houden. Zij maakt als Fysiotherapie Lombardijen deel uit van een netwerk van oedeemtherapeuten in Rotterdam en kent de collega’s in de Daniel de Hoed Kliniek en in de naburige wijken IJsselmonde en Vreewijk. Zij geven elkaar support en ontmoeten elkaar in het Integraal Kankercentrum Nederland (voorheen IK Rotterdam geheten).

De therapie bestaat veelal uit vormen van taping, bandageren en leefinstructie.

Therapeut: Ricarde