Sportfysiotherapie

Wegens fysiek ongemak niet meer in staat om te sporten?

Sportfysiotherapie

Sportrevalidatie wordt ingezet om na een opgelopen blessure of letsel het lichaam weer op het oude niveau te laten functioneren. Daarnaast wordt er binnen deze specialisatie gewerkt aan het verhogen van het belastbaarheidsniveau van sporters, om te voorkomen dat ontstane problemen opnieuw optreden. Voor iedere individuele sporter wordt een individueel behandelplan opgesteld. Een revalidatieplan bestaat in de regel niet alleen maar uit een combinatie van losse onderdelen. Na een zorgvuldige intake wordt er naar een ideale mix gezocht tussen bijvoorbeeld krachttraining en loop- of coördinatietraining. Als revaliderende sporter zul je zelf je traject moeten afleggen om weer op je oude peil te komen, maar sta je wel continu onder deskundige begeleiding.
De therapie specificeert zich naar de behoeften en de doelen van de sporter. Elke sport heeft haar specifieke handelingen waar dus ook rekening mee gehouden moet worden gedurende de revalidatie. Naast begeleiding in de praktijk vind er bijvoorbeeld ook gerichte begeleiding plaats op het sportveld. Indien gewenst vindt er contact plaats met coach/trainer/verzorger van de club.

Sterk punt bij Fysiotherapie Lombardijen op het gebied van Sportrevalidatie is dat Stephan naast fysiotherapeut ook de Sportacademie heeft afgerond, waardoor hij een brede kennis heeft van meerdere sportdisciplines. Hij is naast fysiotherapeut ook werkzaam als ‘docent Lichamelijke Opvoeding’ in het voortgezet onderwijs. Hierdoor heeft hij goede kennis over de beweging van het menselijk lichaam.
Als voetballer heeft hij in de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan in het amateurvoetbal van hoofdklasse niveau t/m 3e klasse niveau.

Therapeut: Stephan

sv DRL

Fysiotherapie Lombardijen heeft een samenwerkingsverband met voetbalvereniging sv DRL. Alle leden kunnen zich bij een blessure aanmelden om zo middels een individueel behandelplan en revalidatietraining het voetballen weer te hervatten. Op donderdagavond begeleidt Stephan revaliderende spelers op het veld bij svDRL. Zie ook website svDRL

Ook als je niet lid bent van sv DRL ben je uiteraard welkom bij Fysiotherapie Lombardijen voor Sportrevalidatie.

Bent u als vereniging en/of individuele sporter geïnteresseerd wat Fysiotherapie Lombardijen voor u of uw club kan betekenen hieromtrent, neem dan gerust contact op! Dit kan voor elke denkbare sport!


Aanmelden middels:

M: 06-41362254
E: stephan@fysiotherapielombardijen.nl